Teràpia de Parella
"L'amor és aquell delicat procés que et recondueix a l'encontre amb tu mateix"
Antoine de Saint-Exupèry

A qui va dirigida la teràpia?
Els membres de la parella són els "arquitectes" de la relació, però ens podem trobar que no tenim les eines suficients per encarar un entrebanc, o que la relació es veu condicionada per factors externs que poden debilitar el seu bon funcionament, veient-se en una situació en la que no es tenen les eines per a sortir-se'n o no se sap com aplicar-les.
Per aquest motiu, quan ens trobem en una situació que volem millorar però no sabem com, o en la que no veiem sortida, o l'única solució que trobem és trencar el nucli familiar, iniciar una teràpia de parella com abans millor és del tot recomanable.
No existeix un model únic de parella, i sovint aquesta idea falsa provoca malentesos i conflictes en el sí de la relació, ja que esperem que l'altre es comporti de la forma que creiem "que hauria de ser", sense adonar-nos que l'altre pot estar pensant el mateix de nosaltres, al tenir un model diferent al nostre.En la Teràpia procurarem arribar a acords per tal que els membres de la parella puguin desenvolupar el seu propi model de relació en el que se sentin còmodes i satisfets. La forma com s'aconsegueix aquesta entesa és la millora de LA COMUNICACIÓ.

En què consisteix exactament la teràpia?
Durant la teràpia tindreu a la vostra disposició un espai segur d'acceptació incondicional, on us garanteixo que cadascú tindrà l'oportunitat d'exposar el seu punt de vista i sentir-se escoltat i comprès, així com de rebatre i mostrar discoformitat i diferència d'opinions.
La teràpia de parella consisteix en aquests i d'altres punts:
- Explorar la relació des del punt de vista relacional i històric.
- Desfer dinàmiques que s'hagin instaurat i que estiguin malmetent la relació.
- Explorar les pautes relacionals de les famílies d'origen per tal de poder marcar límits de forma més clara.
- Explorar la part positiva i beneficiosa de la relació per a poder-la explotar i donar-li més pes.
- Explorar possibles aliances i/o coalicions amb tercers.
- Explorar expectatives / actituds vers el concepte en sí mateix de "parella" , aconseguint unificar un model de relació que satisfaci a tots dos membres.
A més, de la teràpia de parella no només se'n beneficien els propis membres de la relació, sinó també tota l'estructura familiar (sobretot els fills) que podria estar afectada per les males dinàmiques instaurades.

Quin avantatge té el model Constructivista?
El model Constructivista, sota la premisa de que el més important és avaluar i canviar la forma com la persona interpreta i dóna significat al món i a allò que li passa per tal que pugui enfrontar-s'hi de forma més efectiva, s'adapta completament a la persona a qui atén, ja que és tècnicament eclèctica, és a dir, que utilitza tècniques de molts enfocs diferents, aconseguint que sigui la teràpia la que s'adapti a la persona que demana ajuda i no al revés, tant pel que fa al temps que dura el procés com per l'enfocament principal que se li doni. Tots som únics i per tant la meva atenció és 100% individualitzada.
A la primera visita sempre dic el mateix: "farem les menys visites possibles però totes les necessàries".
El meu enfoc de treball és des de l'orientació Constructivista, que basa la psicoteràpia en que tots construïm la nostra realitat en funció de la nostra "motxila" de significats, experiències i prioritats, que hem anat creant al llarg de la nostra experiència vital i sobretot en el contacte amb les altres persones.
Hi ha moments però, que potser sentim que aquesta motxila ens pesa massa, i que, no sabem com, necessitar parar, mirar què hi ha dins i prendre consciència de amb què vull continuar el camí, i què vull deixar en aquest punt.

Amb quina seguretat parlo amb algú que no conec?
En la primera visita, et demanaré dades que em serviran per saber qui ets, i el més important, perquè has vingut, què és el que t'ha dut aquí. Més endavant, i a mesura que tinguem confiança, podrem anar profunditzant en els temes més importants per a la teràpia, però tingues en compte que sempre seràs tu qui durà el control del que es parla a la sessió.
A més, a causa de la naturalesa de les comunicacions que s'estableixen dintre d'aquesta relació, existeix el que anomenem la confidencialitat i comportament étic (Codi deontològic del Psicòleg), al que està obligat el psicoterapeuta en l'exercici de la profesió. La Organització Mundial de la Salut (OMS) en la seva constitució de 1946, defineix a la Salut com l'estat de complet benestar físic, mental i social, i no sols l'absència d'afeccions o malalties.